Populaire bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla heeft veel bezienswaardigheden en highlights om te bezoeken.
Dit zijn de meest populaire highlights welke je niet mag missen.

Alcazar Real de Sevilla

Alcázar Real de Sevilla

Het Real Alcázar, oftewel het koninklijk paleis van Sevilla is de meest bekende bezienswaardigheid van Sevilla. Het is in opdracht van koning Pedro de Wrede in de 14e eeuw gebouwd op de plaats waar voorheen een Arabisch fort was gevestigd. In de stijl van het paleis zie je veel Arabische bouw invloeden uit de Moorse tijd.

Leuk weetje: Het paleis is tevens het oudste paleis van Europa wat nog steeds in gebruik is. De huidige Spaanse Koning gebruikt het paleis nog tijdens bezoeken aan de stad.

Patio de las Doncellas

Wanneer je de binnenplaats van het paleis betreed, de Patio de las Doncellas, lijkt je in een Arabisch sprookje beland te zijn: Een prachtige, langwerpige vijver in het midden omringd door tuinen.

Salón de Embajadores

De Salón de Embajadores is de Ambassadeurszaal van het paleis. Het heeft een prachtige koepel van Cederhout.

Boek via deze link gelijk je tickets voor Alcázar Real de Sevilla.

Kathedraal van Sevilla

Kathedraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla (officiële naam: Catedral de Santa Maria de la Sede) is een prachtig bouwwerk en blinkt uit op twee punten:

  1. Het is het grootste gotische bouwwerk wereldwijd
  2. Het is de op twee na grootste kerk van Europa

Alleen de Sint-Pietersbasiliek (Vaticaanstad) en de St. Paul’s Cathedral (Londen) zijn groter dan de kathedraal van Sevilla.

De kathedraal is gebouwd in de 15e eeuw op de plaats waar voorheen een Moorse moskee stond. De Patio de los Naranjos (het Sinaasappelhof) en de Giralda Toren zijn nog over van deze moskee.

Graven van grootheden

In de kathedraal liggen enkele grote historische personen begraven: Namelijk Ferdinand de Heilige, Alfons de Wijze en jawel: Christoffel Columbus.

Over deze laatstgenoemde is lang twijfel geweest of dit het echte graf van Columbus is: DNA tests hebben uitgewezen dat dit klopt. Must-see dus!

De klokkentoren zonder trappen

De klokkentoren is het meest bekende onderdeel van de kerk. De klokken zijn pas in de 16e eeuw aan de toren toegevoegd: Hiervoor was dit een Moorse minaret.

De toren is 97 meter hoog en heeft geen trappen. Om de toren te ‘beklimmen’ volg je in totaal 34 hellende gangen naar boven. Dit is van oorsprong voor Ferdinand III gedaan zodat hij met paard en wagen naar boven kon rijden.

Bovenop de toren staat de Giraldillo: een koperen beeld van vier meter hoog wat ‘het Geloof’ uitbeeldt.

Boek via deze link gelijk je tickets voor de Kathedraal van Sevilla

Torre del Oro el Arenal

Torre del Oro

Torre del Oro, oftewel de Gouden Toren is een toren met een mysterieus tintje: Het is volledig onduidelijk waar de toren de naam aan te danken heeft. De legende gaat dat Spanje in deze toren de veroverde schatten uit Amerika bewaarde.. Of heeft het de naam te danken aan de versieringen van goud welke de toren ooit bekleedde?

Rijkdom en de macht van Sevilla

De macht en rijkdom van Sevilla is te danken aan de gevonden- en veroverde schatten uit de koloniën enkele eeuwen terug. Deze rijkdom mocht niet ongezien blijven en hierop is destijds besloten de toren, ooit gebouwd tijdens de Moorse bezetting, bekleed met gouden tegels. Hier komt de naam dus vandaan.

Historie van de toren

De toren was ooit onderdeel van de Moorse stadsmuren, waarvan nog slechts een klein deel bewaard is gebleven.

De toren heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad. Ooit gebouwd als wachttoren gebruikte de spanjaarden het als opslag voor goederen, kapel, een opslagplaats voor munitie en als gevangenis.

Tegenwoordig vind je in de toren het Museu Naval (maritiem museum). Het is ook mogelijk de toren te beklimmen: Je hebt dan een prachtig uitzicht over de Gualdaquivir rivier.

Boek via deze link gelijk je tickets voor de Torre del Oro.