Gratis activiteiten en highlights in Sevilla

Een stedentrip maken hoeft helemaal niet te duur te zijn. Ook niet naar Sevilla.

Wil je graag een stedentrip naar Sevilla maken maar zit je vast aan een budget of wil je gewoon een maximum bedrag uitgeven? Geen probleem! In Sevilla zijn namelijk voldoende bezienswaardigheden en activiteiten welke niets kosten. De stad is uitermate geschikt voor een budget stedentrip.

Op deze pagina vind je de top 10 gratis activiteiten in Sevilla.

Wandeling door Barrio Santa Cruz

De oude Joodse wijk Barrio Santa Cruz heeft genoeg te bieden zonder kosten te maken. De wijk staat bol van de smalle straatjes en steegjes met eeuwenoude gebouwen en huisjes. Je ziet er veel gepleisterd wit in combinatie met bonte kleuren.

De wijk ligt vlakbij populaire bezienswaardigheden zoals de Alcazar, de Giralda toren en de kathedraal.

Even lekker uitrusten en genieten van de omgeving? Ga naar het pleintje Plaza de Santa Cruz waar je verschillende barretjes vind.

Museo de Artes y de Costumbres Populares

Het Museu de Artes y Costumbres Populares is een museum met een collectie over de Spaans en Sevilliaanse cultuur, tradities en welvaart.

Het museum is gratis toegankelijk voor EU burgers: Neem dus je identiteitsbewijs mee om gratis toegang tot het museum te krijgen.

La Torre del Oro

De Gouden Toren van sevilla is óók gratis te bezoeken. Vroeger was deze toren onderdeel van de stadsmuren van Sevilla.

Hedendaags kun je de toren beklimmen voor een fascinerend uitzicht over de Guadalquivir rivier en zit er een maritiem museum gevestigd in de toren.

De naam van de toren stamt af van vroeger, toen de toren bekleed was met bladgoud. Door de eeuwen heen heeft de toren verschillende functies en doelen gediend.

Picknicken of wandelen door Parque de María Luisa

Parque de Maria Luisa is adembenemend. Af en toe waan je in een sprookjeswereld met al het groen, veel water en kleine huisjes, bruggetjes en meer. Het park is uitermate geschikt voor heerlijke, rustgevende wandelingen en/of een gezellige picknick.

Het park is geopend in 1914 en tegenwoordig een van de favoriete spots van de locals om een middag aan de stadsdrukte te ontsnappen.

Flamenco show bij La Carboneria

Sevilla = flamenco en flamenco = sevilla. Deze dans is heilig voor iedere Seviliaan!

In Sevilla kun je vanzelfsprekend op veel plekken deze prachtige dans bewonderen, maar er is nog slechts één plaats waar je deze shows gratis kunt bewonderen: La Carboneria.

Dagelijks om 23:00 worden hier Flamenco shows gegeven op het prachtige binnenterras.

Plaza Espana

Plaza de Espana is één van de mooiste pleinen- en plekken van Sevilla en veruit de bekendste. Het ligt in het Parque de Maria Luisa en is ter ere van de Ibero amerikaanse tentoonstelling (1929) ontworpen en gebouwd.

Geniet op dit prachtige plein van de zon op een van de vele bankjes en bewonder de prachtige bebouwing. Niet gratis maar wel leuk: Een koetsritje over het plein.

Metropol Parasol

Het Metropol Parasol is na een duur van 6 jaar in 2011 afgerond en het grootste houten bouwwerk ter wereld. Het bouwwerk is voortgekomen uit een wedstrijd in 2004 en is ruim 150 meter lang en 70 meter breed. Het hoogste punt is 26 meter.

De Metropol Parasol is open en gratis toegankelijk. Er zit onder andere een concertzaal, een enorm grote markt en een aquarium.

Wil je nog een mooi uitzicht over Sevilla meepakken? Neem het wandelpad naar boven.

Museo de Bellas Arte

Ook in het Museo de Bellas Arte (museum van schone kunsten) kun je als EU burger gratis naar binnen.

De tegenwoordig enorme collectie van dit museum bevat voornamelijk schilderijen en objecten uit de regio van Sevilla. Interessant voor de cultuur liefhebber!