Musea Sevilla

Naast alle bezienswaardigheden en de prachtige stad zelf
heeft Sevilla óók nog een mooi aanbod aan diverse musea.

Alcazar Real de Sevilla

Museo Arqueológico

Het Museo Arqueologico is het archeologisch museum van Sevilla. Je vindt het museum bij het Plaza de América in het María Luisa park. Het pand is onderdeel van de in 1929 gehouden Ibero-America Expositie.

Verdeeld over 3 verdiepingen en 27 zalen kun je de collectie bewonderen: Van fossielen uit de prehistorie tot en met de huidige, moderne tijd.

Één van de hoogtepunten uit de collectie is de ‘Schat van Carambalo’, afkomstig uit 650 jaar voor Christus. Dit is een prachtige verzameling van stukken goud en keramiek. Je kunt deze in zaal VI bekijken.

Boek via deze link gelijk je tickets voor Alcázar Real de Sevilla.

Kathedraal van Sevilla

Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes, oftewel het museum voor Schone Kunsten is het belangrijkste museum van Andalusie. Volgens sommigen zelfs het tweede belangrijkste museum van Spanje, na het Museo Nacional del Prado.

Het museum geniet bekendheid door de Sevillaanse barokwerken uit de 17e eeuw en de typische schilderkunst uit Andalusie uit de 19e eeuw.

Het museum ligt in het centrum van Sevilla, aan het Plaza del Museo in een oud klooster. Je vind op dit plein tevens een standbeeld van een van de belangrijkste barokschilders van Spanje: Bartolomé Esteban Murrilo.

Een van de hoogtepunten is Zaal V: hier was vroeger de kerk van het klooster met adembenemend plafond met gewelf.

Boek via deze link gelijk je tickets voor de Kathedraal van Sevilla

Torre del Oro el Arenal

Flamenco museum

Sevilla is de belangrijkste Flamenco stad van Spanje. Daar mag een museum over de Flamenco muziek- en dans natuurlijk niet ontbreken. De oprichtster van het museum is Christina Hoyos, een Flamenco danseres.

Het museum is gevestigd in een prachtig paleis uit de 18e eeuw in Sevillaanse stijl in de wijk Santa Cruz.

Bij binnenkomst op het centrale binnenhof krijg je eerst een drankje alvorens de rondleiding begint. Je krijgt uitleg over het ontstaan en de ontwikkelingen van de Flamenco dans. Daarnaast kun je flamenco kostuums en schoenen van vroeger en het heden bewonderen.

Flamenco shows- en lessen

Je kunt tevens iedere avond een Flamenco show in het museum bijwonen, verzorgd door Christina zelf en haar dansers en danseressen.

Liever zelf de Flamenco leren? Dat kan ook! Christina geeft lessen a 10 euro per uur. Je vind hier meer informatie over op de website van het Flamenco museum.

Boek via deze link gelijk je tickets voor de Torre del Oro.

Torre del Oro el Arenal

Maritiem museum in de Torre del Oro

In een van de bekendste bezienswaardigheden cq monumenten van de stad, de Torre del Oro, vind je het Maritiem museum. Het museum heeft (antieke) scheepvaart instrumenten, oude opnames, zeevaart kaarten en meer tentoongesteld.

Dit museum is een absolute aanrader voor wie in de historie van Spanje en Sevilla is geïnteresseerd.

Boek via deze link gelijk je tickets voor de Torre del Oro.