Barrio Santa Cruz.

Santa Cruz is de oude Joodse buurt van Sevilla. De wijk is een grote verzameling van kleine, kronkelige straatjes waar soms niet eens een auto doorheen kan en steegjes welke al deze straatjes met elkaar verbinden. Overal om je heen groeien bloemen, planten en bomen waardoor het soms een sprookje lijkt.

In de wijk zitten veel barretjes en restaurantjes met waar je kan genieten van een drankje of heerlijke verse tapas.

Hoogtepunten van Barrio Santa Cruz.

Dit is er allemaal gratis te doen en beleven in Sevilla

Plaza de Doña Elvira

Plaza La Encarnacion in Sevilla stad.

Real Alcázar

La Alameda de Hercules

Giraldatoren

Bezienswaardigheden Santa Cruz

Wanneer je een wandeling door de wijk maakt zal het je verbazen hoeveel kleine pleintjes er in deze wijk zitten waarvan de een nog mooier is dan de andere. En op bijna ieder pleintje is wel een klein terrasje te vinden.

De meeste bars en terrasjes zitten aan het Plaza de los Venerables. Een ander prachtig plein is het Plaza de las Cruces: Het plein van de kruisen. Deze staan midden op het plein.

Giraldatoren

De Giralda toren stamt nog uit de tijd dat de Kathedraal een moskee was. De Giralda was destijds de Minaret van deze moskee. Een Minaret is de toren van een moskee welke oproepen tot het gebed doet middels klokkenluiden. Tijdens de Moorse tijd was dit tevens de hoogste Minaret ter wereld.

Wat ook uniek is aan de Giralda is dat deze toren geen trappen heeft. In plaats daarvan heeft de toren een hellende gang naar boven. Dit is gedaan zodat de koning destijds met paard en wagen naar boven kon rijden.

Plaza de Doña Elvira

Een van de bekendste kunstwerken / bezienswaardigheden van Sevilla is de Metropol Parasol. Het is een gigantisch houten bouwwerk wat midden in de wijk Alameda op het Plaza de la Encarnación is geplaatst.

De Sevillaanse bevolking noemt het ook wel ‘Las Setas’, oftewel ‘de paddenstoelen’, dit omdat het bouwwerk op 6 paddestoelen lijkt.

Binnenin de Metropol Parasol is de Mercado de la Encarnacíon, een markt met verse groenten en fruit.

Real Alcázar

Het koninklijke paleis van Sevilla is één van de topattracties van de stad. Het paleis is in de 14e eeuw gebouwd met veel Arabische invloeden. Op de locatie stond voorheen een Arabisch Fort. Het is het oudste paleis van Europa wat nog dienst doet aan de Koninklijke familie van Spanje.

De Patio de las Doncellas, oftewel de binnenplaats van het paleis is werkelijk prachtig: Een langwerpige vijver omringd door tuinen met verschillende soorten bloemen en planten.

Gratis Sevilla Reisgids

Download onze gratis reisgids met praktische tips voor jouw stedentrip naar Sevilla!