El Arenal.

Aan de linkerzijde van Guadalquivi rivier ligt de wijk El Arenal. De wijk ligt in het district Casco Antiguo. De naam van de wijk betekent ‘het zand’, verwijzend naar de grote zandvlakte welke voorheen op deze locatie lag.

Vroeger had de wijk een belangrijke functie vanwege haar haven: De haven van Sevilla was destijds een van de belangrijkere havens ter wereld.

El Arenal staat daarnaast bekend om het beruchte stierenvechten. In de eeuwenoude arena ‘Plaza de Toros’ worden nog steeds stierengevechten gehouden en de locals smullen hiervan.

Hoogtepunten van El Arenal.

Torre del Oro el Arenal

Torre del Oro

Plaza de toros el Arenal

Plaza de Toros

De sevilla Tapas fietstocht: Aanrader!

Mercado Lonja

Bezienswaardigheden Sevilla

In El Arenal liggen enkele van de belangrijke bezienswaardigheden van Sevilla. De bekendste is de Torre del Oro.

Torre del Oro

De Torre del Oro is een twaalfhoekige toren welke ooit deel uitmaakte van de Moorse stadsmuren. Deze muren zijn helaas door de eeuwen heen vergaan. De toren had hierbij de functie van uitkijktoren. Later heeft de toren nog andere functies gehad waaronder als opslagplaats voor munitie en als gevangenis.

De toren is dagelijks te bezoeken tegen een entreeprijs van 2 euro p.p.

Plaza de Toros

Het Plaza de Toros is dé plek in Sevilla voor stierengevechten. Deze arena is eeuwen terug gebouwd (1758) en je herkent deze aan haar torens in de prachtige Andalusische stijl. In- en rondom de arena vind je de kleuren geel en rood veelvuldig terug. Volgens velen is dit een van de mooiste arena’s van Spanje.

Als je een rondleiding door de Arena neemt ga je ook het bijbehorende museum en kapel bezoeken. Hier kun je een prachtige collectie met materialen, posters, kostuums en schilderijen bewonderen. Er hangt tevens een werk van Pablo Picasso. Na het bezoek aan het museum ga je naar de plek waar de Matadoren voor de gevechten kunnen bidden.

Mocht je een stierengevecht willen bijwonen dan kan dat ook. Let wel op: Tijdens deze gevechten worden er gemiddeld zes stieren gedood. Dit kan bruut en/of traumatiserend zijn voor sommigen.

Gratis Sevilla Reisgids

Download onze gratis reisgids met praktische tips voor jouw stedentrip naar Sevilla!